HTML

Munkahelyi esélyegyenlőség, kompetencia, válasz

Hibák, amelyeket elkövethetünk a munkahelyünkön. Hogyan előzzük meg a munkahelyi konfliktusokat? Mit lehet tenni, ha már baj van? Milyen jogai és kötelességei vannak a munkavállalóknak? Milyen lehetőségek vannak a munkához jutáshoz? Milyen képzéseken érdemes részt venni? Hogyan támogathatjuk saját karrierünket? Hogyan találhatunk törvényes munkalehetőséget?

Friss topikok

Linkblog

Otthonról végezhető munkára - korrekt Partnerrel

2010.04.12. 11:00 | Esélyegyenlőség | 1 komment

Címkék: terror pénz szélhámosság legjobb bevétel otthoni munka távmunka bűncselekmény szélhámos express gyanú befizetés bedolgozás express work

Olvasónk otthoni munkavégzés kapcsán kérte segítségünket. A dolog érdekessége az, hogy a levél írója egy állásbróker esetében maga is érzi, hogy vélhetően jogsértően működik a munkakeresőktől pénzt kérő cég, - mégsem zárkózik el határozottan attól, hogy ezzel, vagy más hasonló céggel felvegye a kapcsolatot.

"Tisztelt Tanácsadó!
 Önök a legjobbak! Az alábbi ügyben kívánunk jelzést adni Önöknek, illetve közreműködésüket kérni:

 Otthonról végezhető munkára - korrekt Partnerrel - két fővel jelentkeztünk; nagy szükségünk lenne a kiegészítő bevételre!
Érdeklődünk, hogy Önök priorálták-e az Express Work Europa néven bejegyzett Céget, mert ma kaptunk tőlük egy formanyomtatványt, melyen jelentkezésünket, illetve részünkről történő, egyszeri befizetést kérnek, amit igen nonszensz dolognak tartok!

A neten próbáltunk utánuk "járni"; igen sokan szélhámossággal vádolják a Cég két bejegyzett vezetőjét; nevezetesen K. Ádámot és K. Szilviát! Nemrég egy felszólító levelet küldtem K. Ádám  címére, mely szerint vagy tisztázza holnapig magát és Cégét, vagy az ORFK-hoz fordulok feljelentéssel, a PTK és a Munka Törvénykönyve szerinti bűncselekmény alapos gyanúja miatt (indokolt esetben tudom továbbítani jelzett levelemet)!

 Fentiek alapján tisztelettel kérem Önöket, ha Önök ismernek olyan VALÓS és KORREKT Céget, akivel kölcsönös megelégedés jegyében javasolják számunkra az együttműködést, kérem, szíveskedjenek e-mail elérhetőségüket továbbítani számunkra!
Köszönöm türelmüket, közreműködésüket!

Üdvözlettel:
Gy. A.
"
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenloseg.blog.hu/api/trackback/id/tr41913998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tanácsadó 2010.04.12. 11:01:13

Tisztelt Olvasónk!

Az otthonról végezhető munkakörök száma és jellege igen széles, így szükséges lenne megjelölnie, hogy Ön milyen feltételekkel, milyen végzettséggel és tapasztalattal vállalna munkát, valamint szükséges lenne megjelölni azt a munkakört (azokat a munkaköröket /feladatokat), amelyek ellátásához Ön megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkezik.

Tisztázandó, hogy Ön bedolgozói, vagy informatikai eszközökkel végzendő feladatokra gondol, amikor az otthoni munkavégzésről érdeklődik. Munkajogviszonyban otthoni környezetben is ki kell alakítani azt a helyet (a MUNKAHELYET!), - ahonnan a zavartalan és biztonságos munkavégzés lehetséges.

Valóban elfogadhatatlan, hogy munkaközvetítés címén állásközvetítő, munkaközvetítő-bróker a munkát keresőtől pénzt kérjen a szolgáltatásaiért. Egyetlen esetben sem javasoljuk, sőt kifejezetten ellenezzük a kapcsolatfelvételt az ilyen módon működő cégekkel. Szerződés (munkaszerződés!) megkötése előtt ne végezzen semmilyen munkatevékenységet, - a szerződésben pedig tisztázni kell az elszámolás módját, határidejét, az elvárt teljesítményt, az utasítási, kapcsolattartási jogokat, valamint a munkavégzéssel kapcsolatos költségek elszámolását, stb.

Nyomatékosan felhívom a figyelmet arra is, hogy amíg a bíróság jogerősen ítéletet nem hoz, addig bármilyen jogsértő cselekmény elkövetése legfeljebb feltételezés, vagy gyanú. Ön a saját maga védelmében maradjon távol azoktól a személyektől, vagy vállalatoktól, amelyek működését Ön saját maga sem érzi megbízhatónak.

Azonban félreértés az, hogy a Ptk., vagy a Munka Törvénykönyve egyes szakaszainak megsértése egyben büntetőjogi következményekkel járna. Jogi ismeretek hiányában nem javaslom a nyomozóhatóság bevonását, mert az ön által leírt jogalap vélhetően a rendőrségi feljelentés elutasításához vezet, - míg más szakhatóságok érdekeltek lehetnek a jogsértés felszámolásában.

A szokásos álláskeresési lehetőségeken túl az Ön figyelmébe ajánlom, hogy most zárult a Munkaügyi Minisztérium által meghirdetett távmunka pályázat, - a támogatott szervezetek között előfordulhatnak olyanok is, amelyek még nem rendelkeznek a program végrehajtásához szükséges munkaerővel. A nyertesek listáját a www.bmik.hu oldalon tekintheti meg, illetve felveheti a kapcsolatot a Programiroda ügyintézőjével.
süti beállítások módosítása