HTML

Munkahelyi esélyegyenlőség, kompetencia, válasz

Hibák, amelyeket elkövethetünk a munkahelyünkön. Hogyan előzzük meg a munkahelyi konfliktusokat? Mit lehet tenni, ha már baj van? Milyen jogai és kötelességei vannak a munkavállalóknak? Milyen lehetőségek vannak a munkához jutáshoz? Milyen képzéseken érdemes részt venni? Hogyan támogathatjuk saját karrierünket? Hogyan találhatunk törvényes munkalehetőséget?

Friss topikok

Linkblog

Távmunkát keres

2010.04.06. 15:07 | Esélyegyenlőség | 1 komment

Címkék: munka állás ügyfél otthoni munka távmunka álláshirdetés csapatépítés telework e work

Olvasónktól érkezett a következő kérés:

"Tisztelt Tanácsadó!

Legális, megbízható valós távmunkát keresek, de sajnos az álláshirdetések tele vannak álhirdetésekkel, illetve különféle ügyfélkör és csapatépítő munkát hirdetéseivel. Ezért szeretném a segítségüket kérni: hol találhatnék megbízható távmunkát? Hova kihez forduljak, ha valóban otthon, távmunkában szeretnék dolgozni?
Segítségüket előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

B.G."

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenloseg.blog.hu/api/trackback/id/tr521898998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tanácsadó 2010.04.06. 15:29:32

Tisztelt Olvasónk!

Számtalan alkalommal leírtuk már, hogy a "távmunka" nem speciális szakma, nem különleges foglalkozás. Ne keressen "távmunkát", - az ugyanis gyűjtőfogalom, egy meghatározott tevékenységre nem értelmezhető".
Az érdeklődésének, képzettségének, tapasztalatának megfelelő munkát, állást pozíciót keressen, - ezek többsége távoli munkahelyről, esetleg az Ön otthonában kialakított munkahelyről is végezhető.

A távoli helyről történő munkavégzés Önkéntes és minden esetben a munkaadó és a munkavállaló megegyezésén alapul.

Azok a hirdetések amelyek "távmunkát" hirdetnek formailag sem, - vélhetőleg tartalmilag sem - helyesek, gyakran jogsértés elkövetésére irányulnak.

A munkakeresés, álláskeresés folyamata mindenki számára azonos: hirdetést adunk fel, hirdetésre jelentkezünk, esetleg ismerős ajánlására adódik lehetőség, vagy saját magunknak teremtünk munkafeltételeket.

"Távmunkát" azonban senki nem hirdethet, - sőt! - jogszerűtlen a kizárólag távmunkában hirdetett munkalehetőség /állás közzététele is. Ez ugyanis éppen az önkéntesség elvét sértené, a távmunka végzés ugyanis a törvény erejénél fogva önkéntes, - mindenki számára biztosítani kell a jogot a hagyományos munkahelyen és körülmények között történő munkavégzéshez.

Megbízható munkaadót találhat, a munkaadók többsége, - az egyes médiumok szenzációhajhász és gyakran eltúlzott, vagy meg sem történt bulváreseteinek bemutatása ellenére is - tisztességes.

Tudomásul kell venni (sajnos), hogy Magyarországon a regisztrált munkanélküliek száma 11%-os és a foglalkoztatottság is szomorúan (megdöbbentően) alacsony. Ilyen körülmények között a munkaerőpiacon alacsony a munkakínálat és magas az állást /munkát keresők száma is. A munkavállalással kapcsolatos problémák ezért kulcsfontosságúak minden ember, minden család életében. Javaslom, hogy ismeretségi körében próbáljon meg elsődlegesen munkalehetőség után kutatni. Elképzelhető, hogy Ön hirdetést ad fel, vagy hirdetésre válaszol, - de minden esetben jelölje meg az Ön képzettségét, végzettségét, írja le, hogy milyen területen, milyen jellegű munkát szeretne végezni, - és írja meg, hogy milyen feltételekkel (munkaidő, munkabér, otthoni munkavégzés, stb.) tudná vállalni a munkát. Jelzem, az otthoni munkahely kialakításának a törvényben meghatározott kritériumai vannak.
Azok a munkaadók, akik nem kérik Öntől az előbb említett adatokat, - azok komolytalanok! Kérem, hogy soha senkinek, - az írásban rögzített szerződés és számla kiállítása előtt pénzt ne utaljon át. A közvetítői tevékenység a munkát keresők számára ingyenes.
Tisztelettel:
a Tanácsadó
süti beállítások módosítása