HTML

Munkahelyi esélyegyenlőség, kompetencia, válasz

Hibák, amelyeket elkövethetünk a munkahelyünkön. Hogyan előzzük meg a munkahelyi konfliktusokat? Mit lehet tenni, ha már baj van? Milyen jogai és kötelességei vannak a munkavállalóknak? Milyen lehetőségek vannak a munkához jutáshoz? Milyen képzéseken érdemes részt venni? Hogyan támogathatjuk saját karrierünket? Hogyan találhatunk törvényes munkalehetőséget?

Friss topikok

Linkblog

Veszett fejsze nyele

2010.03.29. 11:04 | Tanácsadó | 1 komment

Címkék: bíróság ítélet alap felszámolás munkaadó biztos hitelező bérgarancia átlagkereset bérgarancia alap jogvita felszámoló

A következő levélben olvasónk arról ír, hogy a munkaügyi jogvita során az Ő javára ítélt a bíróság, az idő közben felszámolási eljárás alá került vállalat azonban nem biztos, hogy ki tudja fizetni a tartozását. Létezik-e ilyenkor valamilyen megoldás?

"Tisztelt Tanácsadó!
Munkaügyi perem egy Kft. ellen (4 év után), II. fokon jogerőre emelkedett
2009. év végén.
A megítélt tételek:
- elmaradt munkabér 1.370.000 Ft
- szabadságmegváltás 71.000 Ft
- 2 havi átlagkereset 260.000 Ft
- perköltség 78.000 Ft
2010. januárban felszámolási eljárás indult a cég ellen.
Március közepén a felszámolóbiztos értesített, hogy igénybe veszik a\"Bérgarancia alapot\".
Ebből arra következtetek, hogy a cégnek \"nincs\" vagyona!
Azt tudom, hogy az igényelhető összeg kb. 1.000.000 Ft, elhúzódó felszámolás
esetén + 2 havi KSH átlagkereset.
A különbség jelenleg kb. 700.000 Ft.
Ezt az összeget mikor, hogyan, kitől kapom (kaphatom) meg?
Milyen járulékokat és mennyit kell (kell???) fizetnem, ha megkapom a fenti
összeget?
Segítségüket megköszönve, tisztelettel:

B."

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenloseg.blog.hu/api/trackback/id/tr161876802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tanácsadó 2010.03.29. 11:07:54

Tisztelt B!

A felszámolási eljárás során törvény határozza meg a követelések kielégítésének sorrendjét. A köztartozások kifizetése után a bérek és bér típusú juttatások következnek.
A felszámoló nyilván okkal fordult a Bérgarancia Alaphoz, amely intézkedés megtétele egyben a felszámoló kötelessége is.
A kifizetések ütemezését és a felszámolás alatt pl.a vállalat működését a felszámoló irányítja. (A felszámoló gyakorlatilag és technikailag a menedzsment szerepét veszi át). A felszámolási eljárásnak nem kizárólag a vállalat megszüntetése lehet az eredménye, elképzelhető, hogy a felszámolási eljárás közben sikerül olyan (csőd) egyezségeket kötni, amely végső soron a vállalat fennmaradásához is vezethet.
Részletesebb információk hiányában nem tudom megítélni, hogy ténylegesen milyen gazdasági körülmények között van az eljárás alatt lévő vállalat.
Javaslom, egyeztessen a felszámolóval, hogy az Ön számára megítélt összegek milyen ütemben kerülnek kifizetésre, - a Bérgarancia Alapból nem fedezett összegre pedig nyújtson be hitelezőként igényt. (Nem szeretném túl sok reménnyel kecsegtetni a különbözet érvényesíthetőségével kapcsolatban, de erre ugyanolyan esélye van, mint a cég bármely más hitelezőjének).
A munkabér jogcímen kifizetett összegekből járulékokat és SZJA-t kell fizetnie. Az esetlegesen kártérítésként megítélt összeg adómentes.

Tisztelettel:
a tANÁCSADÓ
süti beállítások módosítása