HTML

Munkahelyi esélyegyenlőség, kompetencia, válasz

Hibák, amelyeket elkövethetünk a munkahelyünkön. Hogyan előzzük meg a munkahelyi konfliktusokat? Mit lehet tenni, ha már baj van? Milyen jogai és kötelességei vannak a munkavállalóknak? Milyen lehetőségek vannak a munkához jutáshoz? Milyen képzéseken érdemes részt venni? Hogyan támogathatjuk saját karrierünket? Hogyan találhatunk törvényes munkalehetőséget?

Friss topikok

Linkblog

A csirkék tehetnek a munkahelyi "terrorról"'

2011.01.10. 14:42 | Esélyegyenlőség | Szólj hozzá!

Címkék: csirke beteg gyerek gyermek manipuláció gén nagymama gyes egszéség családbarát

Különleges "filozófikus" írást közöl az új esztendő felütéseként az MT blog. Amint Despota el is ismeri, a postnak nem sok köze van az oldal témájához, a bevezetést követően pedig - mielőtt eljutnánk a "drámai" csúcspontig -, gyorsan visszakanyarodunk onnan, hogy gyakorolhassuk az expresszionizmus szépirodalmi ismérveit.

A post lényege egyébként annak tárgyalása lett volna, hogy a kisgyermekek nevelése és a munkába járás néha nehezen egyeztethető össze pl. a gyermekek megbetegedése esetén, - és az így kényszerűségből táppénzen töltött idő a munkahelyen konfliktusokhoz vezethet. Önmagában ennek lehetőségét nem is szeretnénk vitatni, bár a munkaadók ritkán járnak a gyermeket nevelő édesanyák és édesapák kardhegyre tűzött fejével.

Megjegyeznénk azt is, hogy egyre növekszik az un. családbarát munkahelyek száma, amely akár a foglalkoztatás rugalmas formáinak alkalmazásával, akár munkahelyi (közösségi) bölcsőde, óvoda kialakításával is elérhető. A jogalkotó pedig éppen az elmúlt napokban módosította a GyES melletti munkavégzésre /foglalkoztatásra vonatkozó jogi szabályozást, - preferációként jelölve meg pl. az otthoni munkahelyről történő munkavégzést.

A nyugdíjkorhatár felemelése (egyébként a világ szinte minden országában) és a "szintetikus szemétnek" aposztrofált élelmiszerek között összefüggést nem sikerült fellelnünk. Az hosszabb tudományos vita tárgya lehetne, hogy a modern mezőgazdaság és állattenyésztés a gyermekek egészségére nézve milyen kockázatokat tartalmaz?!

A gyermekek halanódági statisztikáinak böngészése és az átlagéletkor növekedése azonban azt a vélekedést erősíti, hogy a postíró ismét bolhából akar elefántcirkuszt casinálni, - de semmiképp nincsen igaza.

Azonban mindenképpen gazdagabbak lettünk azzal az információval, hogyan tudj egy génmanipulált csirke terrort tartani a munkahelyeken. Talán ezért is szokták az autokrata vezetőket "kiskakasnak" nevezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenloseg.blog.hu/api/trackback/id/tr942574186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása