HTML

Munkahelyi esélyegyenlőség, kompetencia, válasz

Hibák, amelyeket elkövethetünk a munkahelyünkön. Hogyan előzzük meg a munkahelyi konfliktusokat? Mit lehet tenni, ha már baj van? Milyen jogai és kötelességei vannak a munkavállalóknak? Milyen lehetőségek vannak a munkához jutáshoz? Milyen képzéseken érdemes részt venni? Hogyan támogathatjuk saját karrierünket? Hogyan találhatunk törvényes munkalehetőséget?

Friss topikok

Linkblog

Munkaidő alatt küldött üzenetet kollégájának, megorroltak rá

2010.04.20. 22:55 | Esélyegyenlőség | 1 komment

Címkék: blog iwiw internet post bűn munkahely bizonyíték közösségi oldal adatforgalom munkaadó munkaidő munkahelyi terror vélelem

Nem mehetünk el szó nélkül a következő eset mellett. Korábban gallottunk (olvastunk) hasonló példát, úgy érezzük azonban, hogy érdemes foglalkozni a jelenséggel.

A történet http://munkahelyiterror.blog.hu oldalon jelent meg. A post íróját - állítólag - a munkahelyén meg akarják hurcolni egy olyan dologért, amit nem ő követt el, illetve a levél írója még maga sem tudja, milyen következményekkel fog járni a dolog,  mert - elmondása szerint -  folyamatban van az ügy.

Az állítás szerint a munkavállaló bűne az, hogy az egyik kollégájának trágár és piszkos üzenetet küldött az iwiw -ről. Szerinte a történet már ott sántít, hogy a levél megérkezésekor illetve kiküldésekor ő a munkahelyén tartózkodott, amit a blokkoló óra is bizonyíthat, ráadásul alig használom az említett oldalt.

A levél írója szerint az egész ügy nevetséges de a munkáltatója ezt komolyan gondolja.

Elmondása szerint : "Részben egy kicsit hibás vagyok, mivel a jelszavam a születési dátumom volt (már megváltoztattam), így könnyen rájöhetett az illető, aki  minden bizonnyal alám akart tenni. A szolgáltatómat felhívtam bizonyíték van arra hogy itthonról nem ment az üzenet mivel nem volt semmilyen adatforgalom a munkahelyemen pedig nincs internet, és én pedig bent voltam az üzenet írásakor.
Mit tehetek ebben a szituációban?"

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenloseg.blog.hu/api/trackback/id/tr51938536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tanácsadó 2010.04.20. 23:07:55

Összességében úgy gondolom, hogy az eset vihar egy pohár vízben. Azért feltesszük a kérdést, mert nem derül ki egyértelműen:
1. Az üzenet munkaidő alatt íródott-e?
2. Ki a felelős a személyes adatok nem megfelelő kezeléséért?

Az álláspontunkat többször leírtuk: ha munkaidő alatt valaki nem a munkájával kapcsolatos tevékenységet végez, azért adott esetben vállalnia kell a felelősséget.

Jelen esetben felmerül a személyes adatok védelmére szóló előírások megsértése (levéltitok), illetve a személyes adatokkal történő visszaélés, - amennyiben harmadik személy jogosulatlanul lépett be a panaszos postafiókjába, azt a Btk. is értékelheti. Ebben az esetben feljelentést kell tenni a rendőrségen. Jól bizonyítható tényállásról van szó.

Az a határozott véleményünk, hogy ezzel a lépéssel elejét is lehetne venni minden további találgatásnak és elébe lehetne menni a munkaadó - esetleg téves feltételezésen alapuló - intézkedésének is.

A sunnyogás általában nem vezet sehova, nagyon rossz munkavállalói taktika az, ha valaki hagyja megtörténni az eseményeket.

Tiszta vizet kell önteni a pohárba, szeretném hangsúlyozni, hogy ezek az esetek jól bizonyíthatóak.

Továbbra sem értjük, hogy mi köze a történteknek a terrorhoz, amikor még nem is történt semmi? Komoly ember nem is veheti komolyan.
süti beállítások módosítása