HTML

Munkahelyi esélyegyenlőség, kompetencia, válasz

Hibák, amelyeket elkövethetünk a munkahelyünkön. Hogyan előzzük meg a munkahelyi konfliktusokat? Mit lehet tenni, ha már baj van? Milyen jogai és kötelességei vannak a munkavállalóknak? Milyen lehetőségek vannak a munkához jutáshoz? Milyen képzéseken érdemes részt venni? Hogyan támogathatjuk saját karrierünket? Hogyan találhatunk törvényes munkalehetőséget?

Friss topikok

Linkblog

Vizsgázott, ezért kevesebb bért kapott. Megígérték, betartottak...

2010.04.12. 12:32 | Esélyegyenlőség | 1 komment

Címkék: terror szabadság csekk számla fizetés tanács túlóra utalás alapbér tanulmányi szabadság vizsganap

A következő levél egy érdekes jogesetet dolgoz fel. Terrorról nincsen szó, és "hóhért" sem kiált a panaszos olvasó, de a "meglepetés" a munkavállaló számára váratlan és kellemetlen.

Tisztelt Tanácsadó!
Tegnap láttam számlámon döbbenten szokásos hó eleji mérlegem.
40.300FT van rajta.Ennyit utaltak át munkahelyemről.
Májusban voltam tanulmányi szabadságon 6 napot,plusz a két vizsganap,tehát 8napot nem voltam az iskolában.
Igazgatóhelyettestől,főnökömtől érdeklődtem szabi kivétele előtt,hogy mennyit fogok egy ilyen napra kapni,ő azt mondta,hogy alapbért megkapom,az arra napra eső túlórapénzt nem!!!
Ez katasztrófa,mármint amit most döbbentem tapasztalok,ő ezekre a napokra egy fillért sem adott,levont mindent és 40.000FT!! van számlámon,nem tudom,hogy fizetem ki csekkjeimet.

Szakszervezetis vezetőnk segítségét Ön szerint kérhetem/van értelme az ügyben/.
Nem írásban,de szóban kétszer is mondta ig.helyettes,hogy alapbérem járni fog ezekra a napokra,ezért is mertem kivenni ezeket.
Kérem segítsen tanácsaival,mit lehet ilyen helyzetben tenni??

Tisztelettel:
F. Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenloseg.blog.hu/api/trackback/id/tr221914279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tanácsadó 2010.04.12. 12:35:59

Tisztelt Olvasónk!
Az ügy tanulsága az, hogy minden megállapodást írásban kell dokumentálni. Tipikus hiba a panaszos esetekben, hogy a munkaadó és a munkavállaló közötti megállapodás nem volt írásban rögzítve.

Utólag nagyon nehéz bármilyen követelésnek érvényt szerezni, az esetek többségében bíróságra kerül az ügy, ahol az egyszerűbb esetekben is 6-8 hónap után születhet döntés.

A munka mellett iskolarendszerű tanulmányokat folytató munkavállalónak a munkáltató köteles szabadidőt biztosítani; ennek mértékét a kötelező iskolai foglalkozás és szakmai gyakorlat időtartamáról szóló igazolásnak megfelelően kell megállapítani.

Ezen túlmenően vizsgánként - a vizsga napját is beszámítva - 4 munkanap, a diplomamunka (szak- és évfolyamdolgozat) elkészítéséhez 10 munkanap szabadidőt kell biztosítani a munkavállalónak.

Természetesen arról külön kell megállapodni, hogy a távollét biztosítása egyben fizetett távollét-e!

Segítségül az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 26. cikkét tudom az Ön figyelmébe ajánlani, amely kimondja, hogy minden embernek joga van a tanuláshoz és ezzel összhangban született a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 140. számú egyezménye (ajánlása) a fizetett tanulmányi szabadságról.

Elképzelhető (bár nem valószínű), hogy egy antidiszkriminációs eljárásban ki tudná harcolni az igazát, - az esettel kapcsolatban keresse fel az Egyenlő Bánásmód Hatóságot és kérjen a hivataltól állásfoglalást, ha munkaadójával nem tud megegyezni.
Egyebekben azt kérheti, hogy a felhasznált napokból rendes fizetett szabadsága terhére számfejtsenek néhány napot.

Tisztelettel:
a Tanácsadó
süti beállítások módosítása