HTML

Munkahelyi esélyegyenlőség, kompetencia, válasz

Hibák, amelyeket elkövethetünk a munkahelyünkön. Hogyan előzzük meg a munkahelyi konfliktusokat? Mit lehet tenni, ha már baj van? Milyen jogai és kötelességei vannak a munkavállalóknak? Milyen lehetőségek vannak a munkához jutáshoz? Milyen képzéseken érdemes részt venni? Hogyan támogathatjuk saját karrierünket? Hogyan találhatunk törvényes munkalehetőséget?

Friss topikok

Linkblog

Hogyan találjunk (táv)munkát?

2010.03.25. 19:47 | Tanácsadó | 1 komment

Tisztelt Tanácsadó,
 
A segítségüket szeretném kérni az alábbiakbban.
Természetesen olvastam web oldalukon azt a tényt, hogy a Távmunka Sövetség munkaerő-közvetítő tevékenységet nem végez.
Kérdésem: arra vonatkozóan tudnának-e információval szolgálni, hogy a távmunkát is alkalmazó cégekhez, szervezetekhez milyen úton-módon juthatnék el (web oldalak, listák, elérhetőségek, stb.). Engem mint magánszemélyt érdekelne a távmunka tevékenység (elsősorban idegenforgalom, rendezvényszervezés szinte, de minden egyéb adminisztratív jellegű minkát vállalnék).
Nagy segítség lenne,ha egy-két kiindulási pontról tudnának informálni a továbblépéshez.
Segítségüket előre is nagyon köszönöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenloseg.blog.hu/api/trackback/id/tr371868654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tanácsadó 2010.03.25. 19:50:09

Tisztelt Olvasónk!

Köszönöm megtisztelő levelét.
A dolog lényegét Ön is megfogalmazta: pl. az idegenforgalom, a rendezvényszervezés, ügyfélszolgálat, stb. területén elképzelhetőek olyan munkakörök (munkatevékenységek), amelyek akár távoli (munka)helyről is végezhetőek.
A távmunka tehát nem tevékenység (foglalkozás), hanem a munkaszervezés, munkavégzés informatikai eszközökkel támogatott formája.

Arra a kérdésre nagyon nehéz válaszolni, hogy melyik vállalat (cég) mely pozíciója lehet alkalmas távoli (pl. otthoni) munkahelyekről történő megvalósításra. Ennek önkéntessége folytán semmilyen nyilvántartás nem készült.

A munkakeresés, álláskeresés folyamata hasonló technikákon alapul, mintha hagyományos munkakörülmények között szeretne ön munkalehetőséget találni. (Álláskeresési tréningjeinken tanítjuk azokat a technikákat, amelyekkel Ön maximalizálhatja az esélyét a munkalehetőség megtalálására).

Az első számú szabály, hogy Ön tájékozódjon a környezetében, ismeretségi körében, relatív közelségi környezetében mérje fel azokat a vállalatokat, amelyeknél Ön szívesen végezne munkát és megfelel az Ön képzettségének érdeklődési körének is.

A második szabály az, hogy az internetes keresőkben kulcsszavak beírásával próbál találni az Ön számára szimpatikus vállalatokat. (Pl. az "idegenforgalom kft" kulcsszavakra 3.930.000 db. találatot, az "utazásszervezés kft" kulcsszavakra 414.000 db. találatot ad a Google keresője). Érdemes kísérletezni a kulcsszavak kombinációival.

Harmadik lehetőségként a startlap.hu család, vagy a linkpark.hu család, stb. oldalain található több tízezer különböző módon tematizált hivatkozások áttanulmányozása.

Természetesen nem kizárt, hogy Ön az online álláskereső szolgáltatások "ingyenes!" segítségét vegye igénybe. Szeretném hangsúlyozni, hogy munkakeresőként kizárólag ingyenes szolgáltatást vegyen igénybe. A közvetítő ügynökségek nem kérnek, de nem is kérhetnek pénzt a munkaközvetítésért a munkát keresőktől. A díjfizetés minden esetben a munkaadót terheli, hiszen a profit az Ön által elvégzett munkából keletkezik.

Fentiek mellett ne zárja ki a munkaügyi központok közvetítési szolgáltatását sem, elvileg a távmunka referensek és tanácsadók feladata az Állami Foglalkoztatási Szolgálat keretein belül többek között a távmunkában végezhető álláshelyek feltárása és közvetítése is.

Tisztelettel:
a Tanácsadó
süti beállítások módosítása